12 Şubat 2010 Cuma

.:: Dumbell Alet Denemesi :..

Bu sabah ilk denememi yaptım. Ama önce ortasındaki bölümü yaklaşık 1 mm. kadar aşındırmalıydım. Çünkü aynamın ortası delik ve bu bölüm delikte ciddi derecede kırıklara (takılmalara) neden olabilir. İşimi şansa bırakamam...:)


Yukarıdaki fotoğrafta, ortadaki halkada görülen iki kılavuz deliğinin derinliği yaklaşık 2 milimdi. Amaç fazla elektrik harcamadan yaklaşık 1 mm. kadar taşlama yaparak aşındırmaktı. Zannedersem bu takılmaları önleyecektir. Zaten bir süre sonra sagitta artacağından tehlike olmaktan çıkacak. Çünkü döküm kolay aşınan bir malzeme değilmiş.

Şimdi 10 inçlik cam yüzeyinde deneyeceğim. Herhalde gün bitmeden sonuçlarını naklederim inşaallah. Aslında 8 inçlik olana biraz büyük geldi gibi. Çünkü önemli derecede bir aşındırma meydana gelmedi. Ama istediğim ölçüler (135 mm.) tam bu şekilde. Ağırlığı da zaten camın ağırlığı kadar. Bundan mükemmel olamazdı!

Bir de denizcilerin kullandığı krom flanşlardan bulabilseydim. Ancak Karaköy'e akşam çok geç vakitte geçebildim. Neredeyse tüm dükkanlar kapalıydı. Sirkeci piyasası da onun akabinde seri bir şekilde kapanmaya başlamıştı. Artık daha geniş bir zamanda farklı biçimde ağırlıklara bakacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder